Hanne Deneire schreef deze 
INSPIRATIEGIDS voor jou!
De Stem van ons Geheugen
Wil jij samen zingen met mensen met dementie 
en hun familie & mantelzorgers? 

Deze gids helpt je aan de slag en geeft antwoord op een reeks praktische en muzikale vragen bij de opstart van een CONTACTKOOR.
De inspiratiegids De Stem van ons Geheugen is onmisbaar voor iedereen die samen wil zingen met mensen met dementie en familie/ mantelzorgers. 

De gids geeft antwoord op een hele reeks vragen die mensen zich stellen als ze een contactkoor opzetten. Zowel de praktische als de muzikale aspecten van het oprichten van een CONTACTKOOR komen in de gids aan bod. Ook een aantal realistische praktijkvoorbeelden zijn besproken samen met een handige checklist voor sessie-begeleiders.

Hoe begin je met een contactkoor? 
Hoe stel je een stappenplan op?
Hoe overtuig je directie, medewerkers, vrijwilligers en bestuur dat het een goed idee is om een contactkoor op te richten? 
Wie kan er meezingen in het contactkoor?
Hoeveel mensen kunnen er meezingen?
Waar kan je de sessies houden en wat heb je precies nodig?
Hoe lang duurt een ideale sessie? 
Plan je een sessie het beste in de voormiddag, namiddag of avond? 
Hoe regelmatig plan je die sessies dan?
Waar vind je de nodige middelen om dit alles te realiseren?
Hoe maak je een goede selectie van liederen?
Hoe vind je een muzikaal begeleider en wie kan mee ondersteunen?
AUTEUR
Hanne Deneire
Een vooruitdenkend symfonicus van MUZIEK & MENSEN 
In 2012 schreef Hanne reeds de inspiratiegids “De Stem van ons Geheugen”. Toen ze dat project opstartte (2011-2013) in samenwerking met House of Music, Koor&Stem en het Expertise Centrum Dementie Vlaanderen, wist ze dat het de eerste steen was van een groter geheel. De eerste stap om de stem en de muziek een belangrijke plaats te geven in de zorg. Niet enkel een contactkoor oprichten maar ook een attitude aannemen van muzikaal communiceren in de alledaagse zorg voor mensen met dementie waardoor iedereen gelukkiger wordt. 

Haar volgend uitgegeven boek “Een andere Dementie in Muziek” is een leidraad binnen de zorg geworden in Europa (Remembering Through Music). Hanne wil het hele zorglandschap muzikaliseren zodat er optimale verbinding is tussen mensen.
Wil jij alvast wat liedjes ontvangen 
om samen te zingen?
Dit project streeft naar schoonheid in de zorg voor mensen met dementie!
Copyright © 2019 - developed by House of Music vzw - All rights reserved.